Hava Durumu

Prigrojin'e cezayı kim kesti? Putin mi CIA mı?

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2023 09:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2023 09:59

Yaklaşık 2 ay önce Moskova’ya doğru yürüyüşe geçen Wagner kuvvetleri hedeflerinin Milli Savunma Bakanı olduğunu ifade etseler de durdurulan Wagner kuvvetlerinin lideri Prigojin için aslında kalem o gün kalem kırılmıştı. Aslında itiraf etmeliyim bu kadar erken infaz beklemiyordum. Wagner Belarus’a gönderilip daha sonra da Afrika’da görev verilince herkes işler normale döndü “tamam belki Prigojin affedilmiş olabilir” düşüncesi hakim olmaya başladığı anda haber geldi: “İçinde Wagner lideri Prigojin’inde olduğu bir uçak Tver şehrinde düştü, mürettebat dahil 10 kişi hayatını kaybetti”. Yani Prigojin hayatını kaybetmişti. Ama şimdi tartışmalar başladı. Ölen Prigojin mi? Öldüyse kim öldürdü? Tabi baş şüpheli Putin olarak görüldü ilk planda.

Rusya da bu konuda herhangi bir detaya girmiyor. Muğlak ifadelerle konuyu geçiştiriyor. Ama bu kadar kör gözüne parmak sokmak tabiri ile açıklanacak bir olayı Rusya yapabilir mi? Veya neden yapsın? Zaten Prigojin tehlike arzeden durumda değildi. Putin’in ve Rus yetkililerin açıklamaları konuyla alakalarının olmaması yönünde. Ama olayın daha sıcaklığı geçmeden ilk açıklama Biden’dan geldi ve sorumluluğu direk Putin’e yükleyip bıraktı.
Şimdi bu şartlarda soruların ardı arkası kesilmiyor.
1- Putin emri ile yapılmıştır ve direk Prigojin’in cezası kesilmiştir. (Göstere göstere ibreti alem olsun için yapılmış olabilir. Bu işe kalkışanlar böyle hayatı son bulur mesajı verilmiş olabilir? Ama neden Rusya sınırları içinde yapsın)
2-Başka bir ülke veya kişiler yapmıştır (Rusya’nın göbeği denecek kadar ortasında bu işi yabancı bir el nasıl becermiştir. Bu Rusya’nın itibarını zedelemez mi? Zaten CIA’in suikast listesinde var olduğu iddia edilmişti)
3-Putin veya Rus devleti başka bir ülkenin veya grubunun eliyle bu işi yapmıştır (akla en yakın gelen seçeneklerden biri gibi geliyor. Daha önce de bir Arap ülkesi tarafından Prigojin’e suikast ihbarı alınmıştı)
4-Normal bir kaza olabilir mi? (Bu da ihtimal dahilinde ama buna inanmak bu ortamda büyük saflık mı olur acaba?)

Gün geçtikçe yeni ipuçları ile bu iş aydınlığa doğru çıkacaktır. Bekleyelim görelim

Ekonomi ne durumda

Bu konuda o kadar çok konuşuldu ki Geçtiğimiz Perşembe günü Merkez Bankası faizleri yüzde 17.5 dan yüzde 25’e çıkardı. Piyasalar olumlu karşıladı tamam olumlu tarafı da vardır. Ama ben maalesef bu konuda faizin yüksek olduğunu düşünüyorum ve bunun getireceği olumsuzlukların daha kötü bedeller ödeteceği görüşündeyim. Faiz gereğinden fazla artırılmıştır ve sonuçları pek iyi olmayacaktır. Daha da fazla detaya girmeyeyim zaten bu konu uzun süre gündemde kalacaktır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.