Hava Durumu

İmamoğlu, engellerini aşabilir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2023 14:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2023 19:44

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, CHP'de genel başkan olmak için yürüttüğü gizli çalışmalar nedense bir türlü gizli kalamıyor. Açık ya da gizli faaliyetleri ile Türk siyasetinin geleceğinde 'liderler' tarihine adını yazdırmaya çalışan İmamoğlu CHP kadrolarının ve seçmenin önemli bir kısmı için umut olmuş durumda. Ancak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da oturduğu koltuğu bırakmaya hiç niyetli değil. Elinde de parti yönetimi, delege gücü var. Esasen kendi istemezse yakın gelecekte ne İmamoğlu ne de başka bir isim Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan kaldırabilir.

Peki, İmamoğlu siyasi 'mevta' olmaya mı yoksa CHP genel başkanı olmaya mı yakın? Öncelikle yerel seçimlerin yakın tarihte olması İmamoğlu için büyük sıkıntı. Kılıçdaroğlu içinse avantaj. Genel Başkanı olarak Kılıçdaroğlu, belediye başkan adaylarını belirleme gücünü de elinde tuttuğu için İmamoğlu'nu İBB Başkanlığına tekrar aday göstermeyebilir. Her ne kadar 'gösteririm' dese de çatışma sertleştikçe 'göstermeme' ihtimali yükselecek. Bu durumda İmamoğlu, Beylikdüzü'nde bıraktığı koltuğa bile dönemez. 

Kılıçdaroğulu eğer Türk siyasi tarihinde rastlanmadık şekilde 'koltuğu bırakıp' İmamoğlu'nun önünü açar mı? Bu sorunun yanıtı ağırlıklı olarak 'hayır' oluyor. Üstelik, Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu'nun yolunu açmamak için iki önemli kozu da var. Bunların birincisi İmamoğlu hakkında var olan mahkumiyetin nihai kararının riskli oluşu. İkincisi ise son dönemde yine İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki 'yolsuzluk ve rüşvet iddialarına' dair yeni yargı süreçlerinin getirdiği riskler.

Elbette İmamoğlu her engeli aşıp CHP Genel Başkanı olabilir ama mevcut verilere göre siyasi 'mevta' olma ihtimalı daha yüksek görünüyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.