Hava Durumu

Elif Kaya'nın ses rengi muhteşem

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2024 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 11:19

Ses rengi müzik tarzlarına nasıl yansır ve sound un oluşmasını nasıl sağlar?

Öncelikle ses rengi parmak izi gibi kişiye has bir imzadır. Seslenen kişiyi ayırt etmemizi sağlayan bu ses renkleri şarkıları da sevmemizi sağlayan bir unsurdur. Bazen ses rengi ile şarkıların soundu uyuşmaz, bazen bazı solistlere yakışmayan şarkılar başka solistlerde hit bir esere dönüşebilir. Bence her solistin ses rengine göre soundlar yaratılırsa piyasada başarı oranı çok yükselecektir.

Elbette ki yine bir ekip işinden bahsediyorum burada.Türkiyede ses rengi ile uyumlu ve akıcı sözler ile müzik yapan bir çok solist ve aranjör kuşkusuz zaten iyi konumdalar. Ben bugün bir kitlesi olan ama daha da tanınmış olmasını dilediğim bir sanatçıdan bahsetmek istiyorum. Elif Kaya, kendisini yıllar önce bir yarışma programı ile keşfetmiştim. Ses kalitesi çok yüksek solistlerin başında ve benim ilgimi çeken arabesk tarzındaki parçaları pop uyarlamasıyla okuduğunda muhteşem bir duygu geçiriyor dinleyiciye.

”Bir Bilebilsen” şarkısında değerli aranjör Selim Çaldıran ile hem sound hem de yorum olarak harika bir iş çıkardılar ki yıllar geçse de eskimeyecek bir iş olduğunu söyleyebilirim.Öyle ki ben Elif i dinlerken arka arkaya 15 kere dinliyorum.Soul tarzındaki ses rengi arabesk parçalara çok yakışıyor bence.Türkiye nin katy Perry si bence Elif Kaya olabilirdi. Bir şekilde Elif in ilerlemesini istemeyen birilerinin olduğunu hissediyorum ve belki de sadece benim hüsnü kuruntumdur lakin piyasada araklanan melodilerle işler yapan kişilerin baş tacı edildiğini gördükçe bazı isimlerin hakettikleri yerde olmayışını eleştirmekten başka bir şey gelmiyor elimden. Yine de Selim Çaldıran ile başarıları yadsınamaz.

Ben sadece Elif'i daha da iyi yerlerde görmek istiyorum daha tanınır olmasını istiyorum.Hele ki İbrahim Erkal ın en sevdiğim parçalarından biri olan “unutulurmuş” Elif Kaya dan dinlerken mest olduğumu farkettikten sonra. Sesinden öperiz seni Elif Kaya. Türkiye de sesindeki kusurlardan ötürü dinlenen insanlar varken kusursuz seslere sahip insanları takdir etmeyecek miyiz? Ben edeceğim.Seni müzisyen bir dostun olarak takdir ediyorum ve seninle gurur duyuyorum Elif Kaya.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.