Hava Durumu

İsveç'in fitnesine Süryani tepkisi... Saygısızlıktır, nefrettir!

Mardin - Diyarbakır Metropoliti Filuksinos Salona Özmen, Mardin Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu adına Kuran’ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi ve "Bu eylem, kesinlikle ifade özgürlüğü kapsamına girmez ve dinlere karşı en büyük saygısızlıktır, nefrettir!" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2023 17:48
Kaynak: IGF
İsveç'in fitnesine Süryani tepkisi... Saygısızlıktır, nefrettir!

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Son dönemlerde, İsveç'te "Kur'an Yakma" Eylemini kınadıklarını belirten Mardin - Diyarbakır Metropoliti Filuksinos Salona Özmen, yayınladığı duyuruda şu ifadelere yer verdi; "Özgürlük, düşünce ve ifade özgürlüğü Allah tarafından insanoğlunun donatıldığı en değerli armağanlardır. Bu, insan onuruna hizmet edecek şekilde kullanılması şartıyla.

Bu manada küresel anlamda, insanların sahip oldukları değişik dinler, mezhepler ve inançlara karşı karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde yaşamaları Allahın buyrukları arasında bir gerçek!

Dolayısıyla, Allah'ın suretinde yaratılmış biz insanlar, birbirimizin dinine veya inancına son derece saygılı olmak zorundayız. Son günlerde, İsveç'te Kur'an yakma Eylemine ibretle ve üzüntüyle şahit olduk. Şunu açıkça belirtelim ki, bu eylem, kesinlikle ifade özgürlüğü kapsamına girmez ve dinlere karşı en büyük saygısızlıktır, nefrettir! Zira özgürlük, başka insanların dini değerlerine saldırma hakkı vermez!! Şeklinde açıklamada bulundu.

Metropolid Salona Özmen'in bu tepkisi, "İsveç'teki eylemi gerçekleştiren şahsın Irak göçmeni bir Süryani olduğu" yönündeki haberlere de yanıt niteliğini taşıyor. 

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.