Hava Durumu

Turizmde rekor görüldü, İspanya'yı geçiyoruz!

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, “Tturizm sektörümüz, 2024 yılı yaz sezonuna çok hızlı giriş yapacak. Aksi durum olmazsa tüm zamanların rekorunu kıracak. Erken rezervasyonlarda, Alman pazarında en büyük rakibi İspanya’yı geride bırakan Türkiye 1. sıraya oturdu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 05:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 05:06
Kaynak: DHA
Turizmde rekor görüldü, İspanya'yı geçiyoruz!


 

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Megasaray otellerinin sahibi Kemal Şahin, “20 ülkeden, başarılı 50 kadın tenisçinin katıldığı, 115 Bin Dolar ödüllü, WTA 125 ( Women’s Tennis Association) Megasaray Hotels Open turnuvasının açılışında yaptığı konuşmada, "Bu önemli turnuvalarda dünyanın dört bir bucağından gelen 25.000’e yakın sporcuyu ağırladık. Grup olarak turizmle sporu birleştirerek sinerji yarattık, bu turizm sektörünün geneline de örnek oldu. Dış ticaret açığının kapanmasında en büyük payı olan turizm sektörü, 2024 yılı yaz sezonuna çok hızlı giriş yapacak.  Aksi bir durum olmazsa Türk turizmi tüm zamanların rekorunu kıracak. Erken rezervasyonlarda, Alman pazarında en büyük rakibi İspanya’yı geride bırakan Türkiye 1. sıraya oturdu" dedi. Gelen turist profilinde de yerini Rusya’ya kaptıran Almanya'nın 1,5 milyon erken rezervasyon yaptırdığını belirten Şahin, şunları söyledi: "Böylece Almanya tekrar birinci sıraya oturdu. Dünyanın en önemli turizm fuarı ITB Berlin’de adeta Türkiye hatta Antalya rüzgârı esti. Akdeniz çanağının en popüler tatil destinasyonu Antalya, geçen sene 16 milyon misafir ağırladı. Bu sene daha da çok artacağı bekleniyor. Turizm bakanımız 2024 yılında 60 milyon turist hedeflediklerini açıkladı.  Şu an ki tabloya bakarsak ben bunun çok daha üstüne çıkacağını düşünüyorum. Türkiye’nin konumu, doğal ve kültürel zenginlikleri turizm için çok avantajlı. Her bütçeye uygun kaliteli tatil yapma imkânı var. Ayrıca Türkiye her şey dahil sisteminde İspanya ve Yunanistan’dan daha başarılı."

5 OTELİMİZDE 3.500 YATAK KAPASİTESİNE ULAŞTIK

Kemal Şahin, grup olarak son yıllarda yaptıkları yeni satın almalarla Megasaray Hotels markasıyla 5 otele ulaştıklarını imize ulaştıklarını söyledi. Şahin, "Megasaray Club Belek, Megasaray Westbeach Antalya, Megasaray Resort Side, Megasaray Mount Erciyes, Das3917. Otellerimizin 3500 yatak kapasitesi olup 2000 kişi istihdam etmektedir. Teniste Antalya’yı, MTA-Megasaray Tenis Akademi’yi marka yaptık. MTA kısa sürede en çok turnuva ve kamp yapılan bir dünya tenis merkezine dönüştü. 60 kortumuz var. Her yıl akademiye gelen sporcu sayısı yüzde 20 artıyor. Dünya’nın birçok ülkesinden 40’a yakın oyuncu akademimizde eğitim alıyor. Şu ana kadar 30’un üzerinde Türk ve yabancı genç oyuncuya burs imkanı sağlamaya devam ediyoruz. Bunların 6 tanesi Türk milli takımımızda oynuyor. Ülkemizi Junior Grand Slamlarda temsil etmeye hazırlanan oyuncularımız, 10’un üzerinde profesyonel koçumuzla çalışıyor" dedi.

ERCİYES'E DE 11 TENİS KORTU YAPIYORUZ


Şahin açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bu yaz bir yeni yatırım olarak Kayseri’de Erciyes Dağı’nda, Megasaray Mount Erciyes otelimizin yanına 11 tenis kortu yapacağız. Tenis Federasyonu Başkanımız Cengiz Bey’in de desteğiyle Megasaray Tenis Akademi’mizi Erciyes dağına da getirmiş olacağız. Böylece ülkemizde 12 ay tenis turnuvası yapma imkanı sağlayacağız. Aynı zamanda Anadolu’da ve Güneydoğu’da yetenekli gençleri tenisle buluşturup yetiştireceğiz. Bu sayede Akdeniz’de elde ettiğimiz başarıları Kayseri’ye de getirip ülkemize daha fazla istihdam yaratarak daha çok döviz kazandıracağız. Biz zaten otellerimiz arasında sinerji yaratarak, kış aylarında Megasaray’ın çalıştıramadığımız kadrolarını dağ otellerimizde, yaz aylarında dağda çalıştıramadığımız personeli de resort otellerimizde çalıştırarak ciddi bir verim elde ediyoruz. Ayrıca personelimiz 12 ay çalışma imkânı buluyor. Bu sayede tüm otellerimizde aynı kalitede yüksek standartta hizmet verebiliyoruz. Böylece sektörde fark yaratarak daha rekabetçi olabiliyoruz. Onun için turizm yatırımlarına odaklandık ve büyümeye devam edeceğiz."

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da Federasyon olarak her organizasyonun, turnuvanın bir öncekinden daha iyi olabilmesi için sürekli stratejiler üreterek planladıklarını belirtti. Durmuş, “Bugün burada olmamızı sağlayan sporcularımız için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yönlendirmesi ile bizler de paydaşlarımızla birlikte bu işi büyütebilmek adına sürekli stratejiler geliştiriyoruz. Şöyle ki tenis oyunu bir stratejidir. Tenis oynayan herkes bilir ki oyun stratejisini kurup kazanmak zorundasınız. Oyuncular bunu kortta planlarken Bakanlığımızın da talimatıyla bizler de sporun tabana yayılması noktasında planlamalar gerçekleştirip kortlarda sporcu sayılarının artmasını sağlayıp artan sporcularımızın da ulusal ve uluslararası başarı sağlayabilmesi için organizasyonlar yapmak zorundayız” dedi. Yapılan organizasyonların meyvesini Tennis Europe (Avrupa Tenis Birliği) Genel Kurulu’nda aldıklarını belirten Durmuş şöyle konuştu:  “Avrupa Tenis Birliği’nin seçimlerinde genel kurulundaydık. Bu yaptığımız ürünlerin bizlere kazandırdıklarını orada görüyoruz. Avrupa ülkelerinin yönetime seçtiği birinci kişi Türkiye’den seçildi. Yönetim Kurulu Üyemiz Cem Tınaz Avrupa Tenis Birliği’nin en çok oyunu alarak birinci sıradan seçiliyor. Bu Grand Slam ülkelerinin dahil olduğu bir oluşumda Türkiye olarak bunu başarabilmek sadece benim ya da Cem Tınaz’ın başarısı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, sponsorumuz Şahinler Holding, Türkiye’nin çok önemli ve çok da büyük bir coğrafyaya sahip olmuş olması bizim bu güzel yaptığımız etkinliklerle de Avrupa’nın ve dünyanın dikkatini çekti. Elbette bizler de yıllardır ektiğimiz tohumları ürüne dönüştürebildik. Ayrıca 2025 yılında tüm Avrupa’nın yönetenlerini Antalya’da buluşturacak Tennis Europe Genel Kurulu’na da Megasaray’da ev sahipliği yapacağız.”  
Durmuş tenis severleri 6 Türk sporcunun da mücadelesine sahne olacak turnuvayı izlemeye davet etti."

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.